basenlisainnepal.reismee.nl

Uit principe

Uit principe begonnen we aan deze reis. Gewoon uit principe. Nee grapje, onze blogs gaan van nu af aan om een woord dat centraal heeft gestaan in de afgelopen dagen waar we dan over vertellen. Deze keer dus de woorden ‘uit principe'.

Nou vraag je jezelf natuurlijk af: hoezo die woorden?! Uit principe hebben wij een paar dingen gedaan of juist niet, omdat wij vonden dat we dit hier juist wel of niet moesten doen. Voorbeelden nodig? Dachten we al:
Uit principe je warme trui aan houden in een stikhete bus omdat je jezelf anders te bloot vind (lees schouders bedekt en een niet te diep decolleté);
Uit principe in je t-shirt buiten lopen omdat het hier 23 graden is maar ondertussen dondersgoed weet dat als de zon weg is, het heel koud is in één keer;
Uit principe de korte broek aan. Omdat het warm is, maar je eigenlijk weet dat jouw knieën bedekt moeten zijn (sorry! Maar het weer was er echt naar);
Uit principe toch weer je trui uit doen, omdat je schouders echt wel bedekt zijn en je ook nog een hemdje eronder aan hebt dus dat decolleté valt best wel mee;
Uit principe geen vlees eten, maar er wel vaak over praten hoe lekker vlees is;
Uit principe slippers dragen. Omdat het kan;
Uit pri.. genoeg voorbeelden?

La la.. [oke oke] Onze vluchten! Die gingen goed. KLM is top! Chille kussens en een dekentje voor ieder, twee maaltijden (beiden warm) en een ubervette mediaplayer met HIMYM, Madagascar, Lion King (IRIS WAAR WAS JE!?) en nog meer films en series. En goede muziek ook erbij. De 13 uur in Delhi wachten waren wel poep. Aangezien we de banken in het donker niet hadden zien staan en we bij de gate de dag erop erachter kwamen dat de ligbedden dáár stonden, moesten we gedwongen op het tapijt slapen. Erg lekker was het niet en de muziek die aanstond de hele nacht hielp ook niet echt. Toch nog ongeveer 3 uur geslapen.

Eenmaal aangekomen in Kathmandu hadden we een probleempje. Te weinig cash voor een visum. Als je van $80 uitgaat en je ineens $100 moet betalen kom je toch $20 tekort! Bas ging geld pinnen, buiten het vliegveld, dus al door de douane heen. Lisa stond te wachten en te stressen omdat het toch wel erg lang duurde. Toch is het goed gekomen want we zitten nu alweer in Pokhara! Voordat we daarover beginnen even nog Kathmandu. We zijn er maar 18 uur gebleven, maar zeker dat het een cultuurshock was. Nondetjuu! We werden meteen overladen met opdringerige taxichauffeurs, jongens die geld bietsten omdat ze tassen hadden gedragen, hectisch verkeer, drukte op de stoep en overal was het smerig. Is dit Nepal? Nee gelukkig niet. Nadat we 's avonds hadden gegeten met Rene en andere vrijwilligers zijn we de ochtend erop vertrokken naar Pokhara. De busrit duurde ongeveer 7,5 uur. Hoe dichterbij we bij Pokhara kwamen, hoe mooier het landschap werd, fijn!
Nu zitten we hier inmiddels alweer 2 dagen en het bevalt ons erg goed. De stad is veel rustiger, we leren al te afdingen en het eten is heerlijk. Vandaag ook onze eerste Nepali les gehad van Prem. Een lieve man die ons in drie lessen hopelijk wat Nepali kan aanleren. Nepalese mensen praten eigenlijk alleen maar over eten en beschouwen iedereen als vrienden of familie, zo spreken ze elkaar ook aan.

Als je elkaar tegen komt vraag je de ander of hij/zij al heeft gegeten (ligt aan het moment waarop je het vraagt of het om ontbijt, lunch of diner gaat). Als dit niet het geval is bied je de persoon eten aan. Mooi toch?

La.. Genoeg gepraat! We gaan zo uit eten, dus alvast smakelijk eten. En stiekem willen we jullie succes wensen met de vrieskou.

Thik chh?, Raamro chh?, la la en als laatste, serieus Joryl en Janne Lisa herkende hem: ekdam ukus, mukus! Is niet zo, want we gaan nu eten.
[alles is oke, alles is nice en goed, oke oke en als laatste ik zit bommetje vol!]

Bas en Lisa

Joryl

Jaaaaaaaa, jullie eerste verhaaltje. Heerlijk om te lezen, wat een gebeurtenissen zeg zo in een paar dagen terwijl ik hier maar elke dag weer de moed verzamel om aan mijn afstudeerplan te werken (vandaag nog niet gelukt, maar daar zijn de nodige wijntjes in de pub ook schuldig aan). Brief al aan Prem gegeven? Geniet van zijn taallessen en al het andere! Is Rene met jullie mee gegaan naar Pokhara? Have fun in lakeside en succes met de tweede cultuurshock die jullie in het dorp krijgen te verduren ;) Can't wait om te horen hoe dat gaat zijn!!! dikke liefs en knuffels, feri betaula

Mickey

Heel veel plezier!

Dyonne

Wat een heerlijk verhaal! Fijn dat de reis goed is gegaan.. En nu gaat het allemaal beginnen!! Ik kijk uit naar het volgende verhaal!! Liefs x

Waaaaahhh...!!! Gaaf!
Ben stiekem zooo jaloers en wou dat we allemaal een jaar terug konden!
Had je heel even gesproken op fb! Maar gaaf, gaaf, gaaf...
We missen je wel hoor op de app!
Oh en btw! Heel belangrijk nieuws... De kleurtjes zijn niet veranderd! Yeah! Je bent de beste! :)

Heeeeeel veeeeel liefs en dikke knuffels van mij!

Fleur

Jeeeeeeeeeeej een verhaaltje! Oow wat cool! Ik lees het verhaaltje ook gewoon uit principe en omdat ik stiekem wel een heel erg beetje jaloers ben hoor.
Haha ik hoop dat je straks ook een beetje Nepali spreekt. Smakelijk eten schattieeee en we skypen he!

xxxxxx

iris

Waar was ik? Niet in het vliegtuig, helaas!
Goed eerste verhaal, ben benieuwd hoe het vanaf maandag bij jullie gastgezinnen gaat worden!
Xxxx

Tink

Leuk om te lezen! En dat Nepalese gebruik moeten we hier misschien ook maar invoeren. Iemand gewoon eten aanbieden als hij/zij dat nog niet heeft gehad, kan ik wel waarderen. Vanaf nu praten we alleen nog maar over eten en zien iedereen als vrienden of familie. Ja, dat lijkt me wel wat!
GENIET schattie, dikke kus van je zus! Ook voor Bas natuurlijk :)

xxx

Janne

Oh het voelt heel raar om dit te lezen, en zo herkenbaar. Echt heel fijn dat alles goed is gegaan! Je gaat nog wel van Kathmandu houden, dat duurt alleen even. Pokhara is heerlijk. Geniet van de momo's en lassi's en al het andere lekkere eten!
Hoe vond Prem de brief?
Dikke liefs voor jullie allebei!

Manon Heijmans

Klinkt goed!! Heel veel plezier! Xx

Jeroen

Bas, nog geneukt?

Emiel

Hebben ze daar ook authentieke negerinnen?

Judith

I likeeeee! Klinkt als een goed begin van een top reis! Geniet ze en succes in het dorp! Liefs! X

Thea

Hé dochter en Bas, fijn om te lezen dat alles zo goed is gegaan. Enne.... hoe zat dat nou op die hotelkamer? Met één hard bed? Dames van de pabo, ik wil graag zo spoedig mogelijk bijles in de codetaal die afgesproken is! Leuke bijverdienste! Lies en Bas; veel plezier met het kennismaken met jullie gastgezinnen en succes!
Veel liefs, mama

Fields

Leuk verhaal! Keep us posted and have fun'

Mirna

Sorry, Theo, Sommige dingen zijn beroepsgeheim ;)

Jeroen

Theo? Hahahaha Mirna

Jose

Hoi hoi, wat leuk om te lezen wat jullie nu allemaal al meegemaakt hebben! Het gaat hier de komende week echt koud worden, dus jullie zitten goed ;-)! Geniet van alles dat nog komen gaat en houd ons op de hoogte!
Liefs van Lisa's tante.

ik bedoelde natuurlijk thea... :P was grapje :P

Hetty

HA Bas en Lisa leuk om te lezen hoe het gaat.Wij eten hutspot vandaag met hachee. weet nog niet of het lunch of diner gaat worden.
In principe doe ik niet aan hives maar heb al begrepen dat daar nog meer info en foto's staan dus ik moet wel.
veel liefs hetty

Jolanda en Dirkje

Dag lieve Bas en LIsa,

Fijn dat jullie het goed hebben!
En dank voor het medeleven met ons hier in de kou.
Echt wel koud hoor vandaag, en dat is nog maar het begin. Heb ook wel zin in slippertjes en een rokje.
Succes met de taallessen en een knuffel uit Millingen

Rindert

Yo Bas en Lisa, ontzettend fijn om te lezen dat het
daar bij jullie helemaal goed gaat. Het is heerlijk om
avonturen uit den vreemde te lezen. Blijf erg benieuwd naar jullie vervolg! Ik wens jullie daar veel plezier en
mooie ervaringen.
veel liefs van Rindert

Isabelle

Fijn dat jullie begin van de reis goed is verlopen. Ik kijk uit naar de volgende verhalen die gaan komen! Geniet er van en geniet van het weer, want het sneeuwt hier.
Liefs Isa

Daan

Bas,
Goed te lezen dat alles op "rolletjes" verloopt daar .. ;)
Het vriendenweekend zit er helaas weer op voor dit jaar...! Succes daar nog! We lezen je verslagje weer !
Groeten

Peter Broeders ('biebman')

Met veel belangstelling en genoegen jullie eerste schrijfsels gelezen. Ben benieuwd naar het vervolg. En... vanavond was het chicken tonight, de tweede keer al deze week, dus waarom noemen ze het niet chicken this week?!? Afgelopen week trouwens genoten van een natuurdocumentaire op Canvas over de hoogste bergketens in de buurt van Nepal, met interessante dieren, zoals Tibetaanse vos, met sluwe spleetoogjes. Moest daarbij regelmatig aan jullie denken. Blijkt dat er ook op grote hoogten interessante grote spinnen voorkomen: niet tegen Lisa zeggen, Bas! ;-) Keep the good work going!

wies

ha basje en lisa
ik wil juliie veel succes wensen in nepal
en ik hoop dat jullie daar veel lol hebben
groetjes haiewa wies

Lynn

hee basje en lisa!
Super leuk om jullie verhaal te lezen! T maakt me wel echt jaloers! Over n paar dagen gaat t voor mij ook beginnen, maar zoo totaal anders! Bij jullie is t wel echt super gaaf en avontuurlijk! Maar bas, we houden contact!
Liefs lynn

Rik

Hee Basinho en Lisa,

Hier een berichtje uit Nimma - Oost.. Het verhaal is leuk om te lezen. Hopelijk volgen er meer! Jullie hebben het geluk dat je een korte broek aan kan doen hier is het vannacht -13 ;). Ben benieuwd of jullie nog meer spannende verhalen te vertellen hebben, maar dat zal vast wel! Ik hoop dat jullie het leuk hebben en dat het project en alles je daar bevalt! Succes nog met alles de komende tijd.

Groeten

Sanne

Hee Lies! (en een beetje Bas)
Sorry voor de meeegalate reactie, maar ik had je bericht wel al gelezen maar nog niet gereageerd. Je weet hoe dat gaat he, drukdrukdruk.. haha. Het klinkt echt heel mooi wat je daar allemaal meemaakt en ik hoorde gister van Janne dat het een beetje een kopie is van hoe zij dat ervaren hebben. Ik hoop dat dat voor jullie niet anders is en dat je het super hebt daar. Ik heb dikke respect voor je en doe de spinnen de groeten!
Dikke liefs xxx